Перейти к публикации
  • Обсуждение также на телеграм канале

@OpenarmeniaChannel

Политические и экономические реформы

SUM

Рекомендованные сообщения

• OpenArmenia Club

Опозицоннные сми уже паникуют 

Կապիտալի փախուստը ահագնացնող չափեր է ընդունում

Սպասումները, որ թավշյա հեղափոխության հաղթանակից հետո Հայաստանը կողողվի ներդրումներով, ու երկրում տնտեսական աճի բում կսկսվի կարծես թե չեն արդարանում: Հայաստանի տնտեսական զարգացման հիմնական արգելք և խոչընդոտ Ալեքսանդր Սարգսյանը չկա, նա այլևս չի կարող ներդրողներին պարտադրել նրանց բիզնեսում փայ մտնել, մենաշնորհներն արգելված են, կոռուպցիա պետական մակարդակով արգելված է, նույնիսկ ԱԱԾ-ն է պատրաստ աջակցել յուրաքանչյուր առանձին ներդրողի, որ հանկարծ որևէ մեկը չհամարձակվի նրան նեղացնել: Մինչդեռ ոչ միայն ներդրումային բում չկա, այլ տեղի են ունենում խիստ մտահոգիչ իրադարձություններ, որը կարելի է բնորոշել որպես կապիտալի արտահոսք, ավելի շուտ փախուստ:

Խոսքը միայն այն մասին չէ, որ անօրինական ճանապարհով աշխատած փողերը նախկին պաշտոնյաները կամ իշխանամերձ գործարարները շտապ կարգով հանում են Հայաստանից: Դա միանգամայն տրամաբանական է, քանի որ Հայաստանում այլևս չկա բանկային գաղտնիք հասկացությունը, և յուրաքանչյուր պահի ԱԱԾ-ն կարող է տեղեկանալ թե ով որ բանկում որքան ավանդ ունի ներդրած: Չի բացառվում, որ ԱԱԾ-ն ունի բոլոր մեծ ավանդատուների ցուցակները և հետևում է դրամական միջոցների շարժին: Այս պայմաններում բնական է, որ մարդիկ իրենց կուտակածը (օրինական, թե ոչ օրինական ճանապարհով հարցը չի քննարկվում) փորձում են թաքցնել ԱԱԾ աչքի համար անտեսանելի ինչ-որ տեղ: Յուրաքանչյուրն է սպասում, որ իրեն կարող են կանչել համապատասխան հիմնարկ և տալ շատ տրամաբանական հարց` քեզ այդ փողը որտեղից, որի պատասխանը չկա:

Բայց ավելի վտանգավոր է ոչ միայն կանխիկ փողի արտահոսքը, այլ որ հայ գործարարները պատրաստվում են հրաժարվել իրենց բիզնեսից: Արդեն տեղեկություններ կան, որ «Ջերմուկ» հանքային ջրերի գործարանը վաճառելու մտադրություն ունի ԱԺ պատգամավոր Աշոտ Արսենյանը: Ընդ որում՝ կան գնորդներ ի դեմս ռուսական ֆինանսական հայտնի խմբերից մեկի: «Երևան սիթի» սուպերմարկետների ցանցի սեփականատեր Սամվել Ալեքսանյանը բանակցություններ է վարում ռուսական «Մագնիտ» ցանցի հետ: Արաբական գնորդների հետ բանակցություններ է վարում նաև ՍԱՍ սուպերմարկետների ցանցի սեփականատեր Արտակ Սարգսյանը:

Այս ցանկը կարող է շարունակվել, որովհետև նախկին իշխանությունների հետ սերտ հարաբերություններ ունեցող գործարարները, ովքեր սովոր են եղել ծագած խնդիրները լուծել իշխանության առաջին դեմքերի հետ բանակցությունների արդյունքում, հիմա հասկանում են, որ մտնում են պերմանենտ անկայունության փուլ: Իսկ ոչ մեկը չի ուզում անիմաստ ժամանակ և նյարդեր վատնել՝ մանավանդ, երբ մի խնդիրը չհաղթահարված՝ ծագում են նորերը:

Օրինակ՝ մսի վաճառքը ավելացված արժեքի հարկով հարկելու փայլուն գաղափարը: Հայաստանում հազիվ էր հաջողվել թարմ մսի վաճառքը հակահիգիենիկ շուկաներից տեղափոխել խանութներ, և ահա հեղափոխական իշխանությունները կրկին ստիպում են, որ մսի վաճառքը տեղափոխվի փողոց: Որովհետև անկախ էժան մսի կողքին արվող վարչապետական սելֆիների՝ ԱԱՀ-ի կիրառման արդյունքում միսը թանկանում է 600 դրամով, և դառնում է անմրցունակ փողոցում վաճառվողի համեմատ: Իհարկե, կառավարությունը կարող է արգելել փողոցային մսի վաճառը, բայց կարող է ավելի հեղափոխական քայլի գնալ և ընդհանրապես արգելել մսի օգտագործումը սննդի մեջ:

Նոր կառավարության գործունեության արդյունքում կտրուկ վատթարացել է նաև ՓՄՁ-ների վիճակը, հատկապես փոքր խանութպաններինը: Նրանք ասում են, որ նոր իշխանություններին իսկապես հաջողվել է ապրանքաշրջանառությունը փաստաթղթավորել: Այսինքն՝ մեծածախ բազաները այլևս հաշիվ-ապրանքագիր են տալիս, իսկ դա նշանակում է, որ փոքր խանութներն էլ ապրանքը վաճառելիս պետք է ՀԴՄ տան: Փոքր խանութպաններն ասում են, որ փաստաթղթավորման արդյունքում իրենց հարկային բեռը մեծացել է, իսկ շրջանառությունը մնացել է նույնը: Սա նշանակում է, որ փոքրանում է նրանց բիզնեսի եկամտաբերությունը, և դա որոշ դեպքերում այնքան կրիտիկական է, որ իրենք սիպված են մտածել բիզնեսը պահելու նպատակահարմարության մասին: Կարելի է ասել, որ ով չի կարող կամ չի ուզում աշխատել օրենքով, ապա պետք է փակվի, և դրան այլընտրանք չկա: Միայն թե հարց է առաջանում՝ արդյոք մարդի՞կ են օրենքների համար, թե՞ օրենքները մարդկանց:

Հայաստանի նոր իշխանությանը հաջողվել է հասնել նրան, որ բիզնեսի մոտ լուրջ մտահոգություններ են առաջացել առ այն, որ իշխանությունները ի դեմս իրենց տեսնում են թշնամիների և նպատակ են դրել ոչնչացնել իրենց: Նման պայմաններում բիզնեսը փորձում է ինքնապահպանման բնազդով ապահով տեղ փնտրել, և որքան էլ ցավալի է, նրանց համար ապահով է միայն Հայաստանից դուրս:

• Ответы 11,9k
  • Создано
  • Последний ответ
  • OpenArmenia Club
On 10/07/2018 at 11:42, moskovskiy said:

А почему нажимаю на ссылку говорит Ոչինչ չի գտնվել? ((( Кто-нибудь может зайти по ссылке?

Խոսքը միայն այն մասին չէ, որ անօրինական ճանապարհով աշխատած փողերը նախկին պաշտոնյաները կամ իշխանամերձ գործարարները շտապ կարգով հանում են Հայաստանից: 

Իսկ առաջ ի՞նչ էին անում: Մի գուցե Հյուսիս-հարավն էին կառուցում թե Հայաստանի օֆշորում էին ներդնում, չե երևի պարտքն էին փակում: Խեղճ անօրինական ճանապարհով ստեղծած բիզնես: :cray:Էնքան վախեցած ա որ հոդվածն էլ չգրած փախավ:

Աշխարհը մերն է, աշխարհը մերն է:

Հայաստանի ամեն մի հայ

Աշխարհի տերն է:

• OpenArmenia Club
4 минуты назад, Mikasa сказал:

А почему нажимаю на ссылку говорит Ոչինչ չի գտնվել? ((( Кто-нибудь может зайти по ссылке?

позвонили от Никола и настоятельно попрасили удалить статья, 

шутка,

исправил ошибку, сейчас работает. 

• OpenArmenia Club
4 minutes ago, moskovskiy said:

позвонили от Никола и настоятельно попрасили удалить статья, 

шутка,

исправил ошибку, сейчас работает. 

Չի աշխատում:

մոսկովսկի.png

Աշխարհը մերն է, աշխարհը մերն է:

Հայաստանի ամեն մի հայ

Աշխարհի տերն է:

• OpenArmenia Club
44 минуты назад, moskovskiy сказал:

можно ли назвать оттоком капитала или тем более бегством капитала продажу активов иностранным компаниям?

Какой капитал в таком случае убегает?

Сеть супермаркетов убегает?

Как по мне, убегают прежние хозяева со своим скарбом, продавая СВОИ активы. Сеть супермаркетов - это НЕ стратегические объекты. Можно и иностранцам владеть.

Трагедия ли это? Не думаю, что трагедия. Неприятность - да. Ибо если бы активами владели местные, то была бы вялая надежда на то,  что они бы еще что-нить из прибыли инвестировали в бизнес в стране.

Но стоит ли ради этого прощать им неуплату налогов и прочие махинации? Думаю, что ответ очевиден. Ибо что дает стране развитая сеть супермаркетов (к примеру) если она не платит налоги.

Но в любом случае, пока не произошли системные реформы в стране, все эти чистки я расцениваю в позитивном ключе  с большой осторожностью. В любой момент может оказаться, что это расчистка поляны под себя.

Я с нетерпением жду реформ. Вот тогда и поговорим. А до тех пор всю ту чернь, что сыплется на Пашиняна я считаю преждевременной. Равно как и чрезмерные хвалебные дифирамбы. Будем с ОПТИМИЗМОМ наблюдать дальше. Но ухо держать вострО.

11 часов назад, kanaker сказал:

:)  Конечно.  Народноизбранный никак не мог наделать ошибок на пару сотен миллионов.  Он же аж Сашика почти арестовал.  И даже те 30 милионов которые сам Декстер цитировал со слов замминистра, не могуть быть правдой.  Никол даже какает редко, а тут ему предъяву на сотни лимонов.

Если наделал тогда надо показать где именно и как Никол пустил на ветер эти сотни миллионов за эти 2 месяца.

Просто так пишите что за один месяц дефицит бюджета составил 100 млн долларов, а сотни млн долларов утекли из страны из-за пенсионной реформы.....

Какой смысл делать эти вбросы, ради каких целей такие неурядицы пишите? 

3 часа назад, Арарат сказал:

можно ли назвать оттоком капитала или тем более бегством капитала продажу активов иностранным компаниям?

Какой капитал в таком случае убегает?

Сеть супермаркетов убегает?

Как по мне, убегают прежние хозяева со своим скарбом, продавая СВОИ активы. Сеть супермаркетов - это НЕ стратегические объекты. Можно и иностранцам владеть.

Трагедия ли это? Не думаю, что трагедия. Неприятность - да. Ибо если бы активами владели местные, то была бы вялая надежда на то,  что они бы еще что-нить из прибыли инвестировали в бизнес в стране.

Но стоит ли ради этого прощать им неуплату налогов и прочие махинации? Думаю, что ответ очевиден. Ибо что дает стране развитая сеть супермаркетов (к примеру) если она не платит налоги.

Но в любом случае, пока не произошли системные реформы в стране, все эти чистки я расцениваю в позитивном ключе  с большой осторожностью. В любой момент может оказаться, что это расчистка поляны под себя.

Я с нетерпением жду реформ. Вот тогда и поговорим. А до тех пор всю ту чернь, что сыплется на Пашиняна я считаю преждевременной. Равно как и чрезмерные хвалебные дифирамбы. Будем с ОПТИМИЗМОМ наблюдать дальше. Но ухо держать вострО.

Вот когда Сашик и таможенник Хачатрян вложили в США сотни миллионов, при этом ничего в стране не продав, то это утечка капитала, а просто продажа Лфиком сети супермаркетов скорей всего привлечение капитала чем утечка.

2 часа назад, u-2 сказал:

эти 42 млн только неуплата налогов, сюда например не входят 6 миллионов налички  водителя Сержа, в итоге соберется нормальная сумма.

Это еще действуют демократичным путём а если действовали как Пиночет то за эти 2 месяца могли собрать пару миллиардов..

• OpenArmenia Club
16 часов назад, Sashiko сказал:

Насчет масонов не могу сказать. Ты же спец по теориям заговоров. Но в этой ситуации проще,чем обычно. Вот тут , не важно даже кто заказчик, ибо есть точно понятные режиссер, статисты, актёры,массовка.

Сашико, это не ты случайно? Имя и последние две буквы фамилии совпадают :acute:

1 hour ago, Тико said:

А Госдеп и массоны - это разве не одно и тоже?o.O подкинули Манвелу целый арсенал оружия и тушёнки, сыну брата президента вкололи наркотик, дали пистолет в руки и сказали, чтобы выстрелил в друга, сына второго брата президента специально подговорили кинуть потомка Сарьяна на $280000... и ещё сколько дел натворили... ну и суки же, эти госдепо-массоны.. и ещё неизвестно на какие противоправные действия они загипнотизировали самого Сержа... Надеюсь, скоро и об этом узнаем..

1 час назад, Тико сказал:

я не смотрю такие передачи. И тебе не советую. Ты тоже примкнул к верующим?

• OpenArmenia Club
5 минут назад, luc сказал:

А Госдеп и массоны - это разве не одно и тоже?o.O подкинули Манвелу целый арсенал оружия и тушёнки, сыну брата президента вкололи наркотик, дали пистолет в руки и сказали, чтобы выстрелил в друга, сына второго брата президента специально подговорили кинуть потомка Сарьяна на $280000... и ещё сколько дел натворили... ну и суки же, эти госдепо-массоны..

Если сыновья такое творили, то (опираясь на теорию эволюции) что тогда творили их отцы?

Just now, Арарат said:

Если сыновья такое творили, то (опираясь на теорию эволюции) что тогда творили их отцы?

Эти суки всех загипнотизировали... всех...

3 minutes ago, Sashiko said:

я не смотрю такие передачи. И тебе не советую. Ты тоже примкнул к верующим?

Только читаешь?)))

• SUM закрыл, открепил и сделал обычной теме

Архивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших сообщений.

• Наш выбор

• Наверно многие заметили, что в популярных темах, одна из них "Межнациональные браки", дискуссии вокруг армянских традиций в значительной мере далеки от обсуждаемого предмета. Поэтому решил посвятить эту тему к вопросам связанные с армянами и Арменией с помощью вопросов и ответов. Правила - кто отвечает на вопрос или отгадает загадку первым, предлагает свой вопрос или загадку. Они могут быть простыми, сложными, занимательными, важно что были связаны с Арменией и армянами.
      С вашего позволения предлагаю первую загадку. Будьте внимательны, вопрос легкий, из армянских традиций, забитая в последние десятилетия, хотя кое где на юге востоке Армении сохранилась до сих пор.
      Когда режутся первые зубы у ребенка, - у армян это называется атамнаhатик, атам в переводе на русский зуб, а hатик - зерно, - то во время атамнаhатика родные устраивают праздник с угощениями, варят коркот из зерен пшеницы, перемешивают с кишмишом, фасолью, горохом, орехом, мелко колотым сахаром и посыпают этой смесью голову ребенка. Потом кладут перед ребенком предметы и загадывают. Вопрос: какие предметы кладут перед ребенком и что загадывают?    
      • 295 ответов
  • Сейчас в сети   1 пользователь, 0 анонимных, 1 гость (Полный список)

• День рождения сегодня

Нет пользователей для отображения

• Сейчас в сети

1 гость
    Putnik
  • Сейчас на странице

Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Сейчас на странице

• Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Создать...