Перейти к публикации
  • Обсуждение также на телеграм канале

@OpenarmeniaChannel

Армянская папка

Рекомендованные сообщения

3 часа назад, Bondi сказал:

В правительстве Армении начались кардинальные изменения

Сегодня, 20 сентября, президент Армении Серж Саргсян произвёл несколько назначений в правительстве. Свои посты потеряли министры финансов, энергетики и природных ресурсов, транспорта, сельского хозяйства. Три из четырёх уже бывших министров — Гагик Хачатрян, Гагик Бегларян и Серго Карапетян вызывали, наверное, наибольшее недоверие у общества, и в народе скорее были известны клички чиновников, чем их имена.

https://regnum.ru/news/polit/2182526.html

• Ответы 9,2k
  • Создано
  • Последний ответ
  • OpenArmenia Club

ՀՀ կառավարության կազմում փոփոխություններ են կատարվելԴիտել են՝ 3416 15:27 20.09.2016

Փոփոխություններ են կատարվել Հայաստանի կառավարության կազմում, դիվանագիտական կորպուսում և նախագահի աշխատակազմում:

2(742x432).jpg

ՀՀ նախագահ Սերժ Սարգսյանի հրամանագրերով Աշոտ Մանուկյանը նշանակվել է էներգետիկայի և բնական պաշարների նախարար:

Ծնվել է 1968 թ., ավարտել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանը, Հայաստանի ամերիկյան համալսարանը, ունի ինժեներ-մեխանիկի որակավորում, գործարար կառավարման մագիստրոս է, տնտեսագիտության դոկտոր է: Տիրապետում է ռուսերենի և անգլերենի: Անկուսակցական է:

1987-1989 թթ. ծառայել է Խորհրդային բանակում

1993-1995 թթ. սովորել է Հայաստանի ամերիկյան համալսարանում

1994-1995 թթ. եղել է «Ռեսպուբլիկա Արմենիա» օրաթերթի հատուկ թղթակիցը

1995-1997 թթ. Բանկային վերահսկողների Բազելյան միջազգային կոմիտեում եղել է Անդրկովկասի և Միջին Ասիայի տարածաշրջանային խմբի գործադիր քարտուղար

1995-1997 թթ.՝ ՀՀ կենտրոնական բանկի աշխատակազմի ղեկավար, խորհրդի քարտուղար

1996-2001 թ.՝ ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտի հայցորդ

1997-1998 թթ.՝ ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության աշխատակազմի ղեկավար/գլխավոր վարչության պետ

1997-1998՝ Տնտեսական բարեփոխումների տեղեկատվական-վերլուծական կենտրոն (Համաշխարհային բանկի և ՀՀ կառավարության համատեղ ծրագիր)՝ ծրագրի ղեկավար, կենտրոնի տնօրեն

1998-1999 թթ. ՀՀ վարչապետի աշխատակազմի ղեկավար

1999-2001 թթ.՝ Հայաստանի ազգային հեռուստատեսության գործադիր տնօրենի տեղակալ

2001-2003 թթ.՝ Հայաստանի հանրային հեռուստառադիոընկերության խորհրդի փոխնախագահ

2003-2004 թթ.՝ «Միցուբիսի» կորպորացիայի խորհրդատու

2004-2011թթ. եղել է « Հրազջէկ» ԲԲԸ գլխավոր տնօրենի տեղակալ

2005-2008 թթ.՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանի հայցորդ

2011-2015 թթ.՝ « Հրազջէկ» ԲԲԸ գլխավոր տնօրենի տեղակալ

2015-ից առ այսօր «Էներգո Ինվեստ Հոլդինգ» ՓԲԸ գլխավոր տնօրենն էր:

4(742x432).jpg

Իգնատի Առաքելյանը՝ գյուղատնտեսության նախարար:

Ծնվել է 1972 թվականի մարտի 31-ին: 1993-ին ավարտել է Երևանի ճարտարապետաշինարարական ինստիտուտը: Մասնագիտությամբ ինժեներ-տնտեսագետ է, տնտեսագիտության թեկնածու, տիրապետում է ռուսերենի, անգլերենի և ֆրանսերենի, անկուսակցական է:

1993 թ-ին ավարտել է Երևանի ճարտարապետաշինարարական ինստիտուտը

1993-1994 թթ. ծառայել է ՀՀ զինված ուժերում

1998-ից առ այսօր աշխատել է Երևանի կոնյակի գործարանի Պեռնո Ռիկարում` նախ որպես փորձագետ հաշվապահ, գլխավոր հաշվապահ, ֆինանսավարչական տնօրեն, գործադիր տնօրենի տեղակալ, ապա գործադիր տնօրեն:

1(742x432).jpg

Տրանսպորտի և կապի նոր նախարարն է Վահան Մարտիրոսյանը: 

Ծնվել է 1962 թվականի հոկտեմբերի 28-ին: Անկուսակցական է: 1984-ին ավարտել է Երևանի Կ. Մարքսի անվ. պոլիտեխնիկական ինստիտուտը, ունի ինժեներ-ռադիոտեխնիկի որակավորում: Տեխնիկական գիտությունների թեկնածու է, տիրապետում է ռուսերեն և անգլերեն լեզուներին: Ամուսնացած է, ունի 1 երեխա:

1984-2000 թթ. Երևանի էլեկտրաապարատների գործարանում աշխատել է ինժեներ-կոնստրուկտոր, կոնստրուկտորային բյուրոյի պետ, գլխավոր ինժեների տեղակալ

2000-2006 թթ. «Կոռնետ-ԱՄ» ՓԲԸ` գլխավոր տնօրեն

2006-2006 թթ. «Արմենտել» ՓԲԸ` գլխավոր կոմերցիոն տնօրեն

2006-2010 թթ. «Կոռնետ-ԱՄ» ՓԲԸ` տնօրենների խորհրդի նախագահ

2008-2016 թթ. «GNC-ալֆա» ՓԲԸ` տնօրենների խորհրդի նախագահ

Ալեքսան Հարությունյանը նշանակվել է Նախագահի աշխատակազմի ղեկավարի առաջին տեղակալ՝ ազատվելով Արգենտինայում, Ուրուգվայում, Պերուում և Չիլիում Հայաստանի արտակարգ և լիազոր դեսպանի պաշտոնից:

Վաչե Գաբրիելյանը նշանակվել է Հայաստանի Հանրապետության փոխվարչապետ և միջազգային տնտեսական ինտեգրման և բարեփոխումների նախարար: 

3(742x432).jpg

Ֆինանսների նոր նախարարը Վարդան Արամյանն է:

Ծնվել է 1975 թ., 1997-ին ավարտել է Երևանի պետական ժողովրդական տնտեսության ինստիտուտը, այնուհետև՝ Թաֆթս համալսարանի (Բոստոն) Ֆլետչեր դպրոցը,  ունի տնտեսագետի որակավորում, տիրապետում է անգլերենի և ռուսերենի:

Զինվորական կոչումը՝ կրտսեր սերժանտ: ՀՀԿ անդամ է, ամուսնացած է:

1999-2002 ՀՀ կենտրոնական բանկում աշխատել է դրամավարկային քաղաքականության դեպարտամենտում՝ որպես դրամավարկային վարչության մասնագետ, պետական բյուջեի հետ

փոխհարաբերությունների բաժնի մասնագետ,

2002-2003 թթ. ՀՀ կենտրոնական բանկ` դրամավարկային քաղաքականության դեպարտամենտի

իրական հատվածի վերլուծությունների և մոդելավորման բաժնի ավագ մասնագետ,

դրամավարկային քաղաքականության վարչության իրական հատվածի

վերլուծությունների և մոդելավորման բաժնի մակրոտնտեսագետ

2003-2008 թթ. ՀՀ կենտրոնական բանկ` դրամավարկային քաղաքականության վարչության արտաքին տնտեսական հարաբերությունների և արտարժութային քաղաքականության բաժնի

պետ, արտաքին տնտեսական հարաբերությունների բաժնի պետ

2008-2013 թթ. եղել է ՀՀ ֆինանսների նախարարի տեղակալ

2013-ից առ այսօր՝ ՀՀ Նախագահի աշխատակազմի ղեկավարի առաջին տեղակալ:

Դավիթ Հարությունյանը նշանակվել է կառավարության աշխատակազմի ղեկավար-նախարար:

Не могу найти раздел "Экономика"...

• OpenArmenia Club

как ни странно, каждый министр в свое время работал в своей отрасли))) это что-то новое для нашей реальности)))

Из министров знаю минфина нового, когда и он и я были еще лакотами))) хорошо играет на пианино, любит рок, хорошее чувство юмора, умный парень вообще, это кадр Тиграна Саркисяна

Также должна констатировать, что наш "Гарвард" - политех, именно его кадры в большей степени прошли наверх, как во власти, так и в бизнесе. 

ЕГУ какой-то больше рафинированный вуз, его выпускники больше продвигаются в сфере культуры, науки, коммуникаций, социальных сферах деятельности.

Интересно было бы провести статистический анализ, но, на мой взгляд, картина выглядит так.

Это же целый министроцид! A коррупционные дела будут? У Вас там что-то об этом говорят, Аннаджан? :)

• OpenArmenia Club
1 час назад, luc сказал:

Это же целый министроцид! A коррупционные дела будут? У Вас там что-то об этом говорят, Аннаджан? :)

еще раз, "у Вас" - это где?))

4 часа назад, annajan сказал:

еще раз, "у Вас" - это где?))

Не знаю конкретного названия, но там, откуда Вам дают, как Вы иногда говоритe, "йнсайдерскую инфу" :)

Что-то слышали о грядущих пост-министроцидных коррупционных делах ? )))

Для народного согласия и устранения "беверацума", о котором власти начали упоминать перед отставкой Абрамяна, правительству надо не просто устраивать министроциды, а министроциды с возбуждением дел. Иначе всё это со стороны выглядит как имитация, ИМХО.

• OpenArmenia Club
39 минут назад, luc сказал:

Не знаю конкретного названия, но там, откуда Вам дают, как Вы иногда говоритe, "йнсайдерскую инфу" :)

Что-то слышали о грядущих пост-министроцидных коррупционных делах ? )))

это круг моих знакомых, а не "место, откуда дают инфу"

27 минут назад, annajan сказал:

это круг моих знакомых, а не "место, откуда дают инфу"

Ну хорошо, я же шучу )) А Ваше личное мнение какое - низверженных судить за коррупцию будут или нет? ))

• OpenArmenia Club
28 минут назад, luc сказал:

Ну хорошо, я же шучу )) А Ваше личное мнение какое - низверженных судить за коррупцию будут или нет? ))

не думаю, хотя... по Гагику Хачатряну вполне ожидаю

29 минут назад, annajan сказал:

не думаю, хотя... по Гагику Хачатряну вполне ожидаю

Да ладно)) максимум раскулачат)) не для того добро в одну кубышку собиралось что бы его сейчас в бюджет вернуть))

• OpenArmenia Club
1 час назад, Sigo сказал:

hенца Карен Серопичэ лины

эскан тупой харцер клини ара ? ))) Эс ми кани амис хето эс варчапетинел давадид канен гжвацнен )) 

Пчелы не тратят свое время , чтобы доказать мухам ,что мёд лучше дерьма )

• Ман закрепил теме
  • Арарат закрыл тему
  • Арарат открыл теме
  • SUM закрыл и открыл теме
  • SUM закрыл и открепил теме

Архивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших сообщений.

• Наш выбор

• Наверно многие заметили, что в популярных темах, одна из них "Межнациональные браки", дискуссии вокруг армянских традиций в значительной мере далеки от обсуждаемого предмета. Поэтому решил посвятить эту тему к вопросам связанные с армянами и Арменией с помощью вопросов и ответов. Правила - кто отвечает на вопрос или отгадает загадку первым, предлагает свой вопрос или загадку. Они могут быть простыми, сложными, занимательными, важно что были связаны с Арменией и армянами.
      С вашего позволения предлагаю первую загадку. Будьте внимательны, вопрос легкий, из армянских традиций, забитая в последние десятилетия, хотя кое где на юге востоке Армении сохранилась до сих пор.
      Когда режутся первые зубы у ребенка, - у армян это называется атамнаhатик, атам в переводе на русский зуб, а hатик - зерно, - то во время атамнаhатика родные устраивают праздник с угощениями, варят коркот из зерен пшеницы, перемешивают с кишмишом, фасолью, горохом, орехом, мелко колотым сахаром и посыпают этой смесью голову ребенка. Потом кладут перед ребенком предметы и загадывают. Вопрос: какие предметы кладут перед ребенком и что загадывают?    
      • 295 ответов
  • Сейчас в сети   0 пользователей, 0 анонимных, 1 гость (Полный список)

• Нет пользователей в сети в данный момент.
  • День рождения сегодня

Нет пользователей для отображения

• Сейчас в сети

1 гость

Нет пользователей в сети в данный момент.

• Сейчас на странице

Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Сейчас на странице

• Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Создать...