Перейти к публикации
  • Обсуждение также на телеграм канале

@OpenarmeniaChannel

Движение "Альтернатива" (www.ayl.am)

mazd

Рекомендованные сообщения

но я вот что хотел бы предложить: а можно мы вместе подумаем об этом? Ведь этот вопрос касается не только "Альтернативы", а всех нас.

:hm:

• Ответы 717
  • Создано
  • Последний ответ

да это не уход: моя формула такова - личный пример.

было бе отлично, если бы наряду с личным примером можно было бы еще и дать соответствующие сигналы обществу - сигнаалы к самоочищению... Но это могут дать интеллигениция и власти. Ни первое, ни второе сегодня этого не делают.

остаётся пахать самим! Ну и стараемся.

Мне интересно не только то, какую ответственность несёт или будет нести Бабкен Араркцян или Самвел Геворкян, но и то, какую ответственность мы сами несём сегодня за то, что переходим или переезжаем улицу под красный свет, или бросаем мусор из балкона на улицу, или крикуем страну за коррупцию и сами же даём взятки... Вот за это мы, в душе, по крайней мере, несём ли ответственность?

Я начинаю с самого себя. Пусть Араркцян и не знаю кто еще начнёт с себя.

Слоган - концентрация идеологической концепции.

Если нет стройной идеологии, слоган может быть только срифмованной демагогией, не так ли ?

Народные поговорки, на мой взгляд, нуждаются в обьяснении их скрытого смысла.

1."Не будь ослом, будь выше."

Подразумевается, что нельзя давать себя эксплуатировать. Но обратное только приветствуется, т.е. будь эксплуататором, верно ?

Палка о двух концах, потому что признание эксплуатации в принципе , приводит к закабалению большинства при их скрытом одобрении , типа "и я бы так поступил".

2."Где достаток, там и Родина."

В отсутствии Родины, вернее своего национального государства, это было способом сохранения национальной идентичности и элементарного выживания.Это естественное продолжение идеологии отказа от защиты собственной национальной территории.

На мой взгляд, сегодня не актуально. Наоборот, трудовая эмиграция стала положительным фактором для экономики и выживания Родины.

3."Каждый сам за себя."Или "Спасение утопающих, дело рук самих утопающих".

Вынужденная децентрализация, ввиду отсутствия национального государства. Еще один инструмент выживания в подавляющем враждебном окружении.

Альтернативы :) такие , по мне :

1. Неравенство в доходах должно быть основано на обьективном превосходстве в знаниях , умении и трудолюбии , а также на народном волеизьявлении (выборе). Иначе оно преступно и наказуемо.

2. Работать надо там, где принесешь больше пользы своей семье и Родине.

3.Бороться за свои идеалы и интересы лучше(продуктивнее) в союзе с единомышленниками. Т.е. в составе партий.

1."Не будь ослом, будь выше."

Подразумевается, что нельзя давать себя эксплуатировать. Но обратное только приветствуется, т.е. будь эксплуататором, верно ?

Мы имеем собственное видение вопроса, но я вот что хотел бы предложить: а можно мы вместе подумаем об этом? Ведь этот вопрос касается не только "Альтернативы", а всех нас.

По-моему не так - русский аналог этой пословицы - "Моя хата с краю"

Ваша логика мне непонятна.

Палан - это типа седла, насколько мне известно, значит нечто над ослом (на нем), не так ли ?

И если вы, все-же, вернее перевели, то получается дублирование третьей пословицы.

да, типа седла. Но здесь подразумеватся скорее, "Кто бы что ни делал, меня это не касается. Мое дело маленькое", т.е. хата с краю.

Что касается дублирования, то, скорее можно сказать, что они близки по смыслу, но не дублируются. Третья пословица призывает никуда не влезать и тихо делать свое дело

Вернее, первую пословицу можно прочитать как "приспособлюсь к любому ишаку"

Личный пример - это здорово, но из уст АОДа звучит как-то даже нелепо... Да и ответа на вопрос не увидел. Почему именно под эгидой Альтернативы? В чем фишка-то?

А меня не интересует какую ответственность несет Мазд. Меня интересуют именно "Бабкен Араркцян или Самвел Геворкян". И давайте мухи отдельно, котлеты отдельно. Разговор про то время - я и хочу знать - кто несет ответственность за тот ужас что творился? Кстати, это очередной уход от темы разговора. Причем тут светофоры, бумажки и пр.? Вобщем, хорошо подковались, ребята!

Моя речь на последнем митинге. Я тут рассказываю также о наших встречах с лидерами традиционной оппозиции... :ermm:

* * *

Հայաստանի Հանրապետության քաղաքացիներ,

16 տարի ապրելով Հայաստանի Հանրապետությունում, այդ ողջ ընթացքում ուշադիր հետեւելով քաղաքական անցուդարձին, երբեւէ չդառնալով որեւէ կուսակցության անդամ, այսօր հասել եմ ահա այս հանգրվանին՝ կանգնած եմ այնտեղ, որտեղ 89–ի մայիսին մի անպատմելի խանդավառությամբ, մի աներեւակայելի համաժողովրդական երջանկությամբ, հաղթանակի անուրանալի զգացումով մարդիկ /նրանց թվում եւ ես/ դիմավորում էին մի խումբ անհատների՝ «Ղարաբաղ» կոմիտեին։

Սա պատմական էքսկուրս էր դեպի այս քարերի հիշողություն – այս քարերը հիշում են այդ մարդկանց հարյուր հազարավոր դեմքերը, այս քարերը հիշում են այդ մարդկանց գոչերը, որոնցից ցնցվում էր մի ամբողջ կայսրություն։ Քարերը ՄԵ՛Զ են հիշում։

Իսկ մե՞նք... Մենք արդյո՞ք հիշում ենք։

Սովորաբար ես կոչ եմ անում առաջ նայել, այլ ոչ թե հետ։ Եվ այս ելույթս նույնպես բացառություն չի լինի։

Իսկ անցյալը հիշել ինձ ստիպեց ներկան, ավելի կոնկրետ՝ մեր ներկա ընդդիմությունը՝ ավանդական ընդդիմությունը։

Կողքից շատ էի հետեւել էդ մարդկանց գործունեությանը, իսկ անցած շաբաթ «Այլընտրանքի» նախաձեռնող մեր խմբին առաջարկեցի գնալ ու հանդիպել էդ մարդկանց – տետ–ա–տետ։ Հանդիպել ու կոչ անել, հորդորել, նույնիսկ խնդրել՝ հանուն մեր երեխաների ու էս երկրի ապագայի՝ ՄԻԱՎՈՐՎԵԼ։

Հարց է առաջանում՝ միավորվել ինչի՞ շուրջ։

Մենք առաջարկեցինք միավորվել իմփիչմենթի գաղափարի շուրջ՝ շատ պարզ պատճառով ու հիմնավորմամբ. թվում էր, թե այս առաջարկվող՝ վարչախմբին իշխանությունից հեռացնելու հարցում բոլոր ուժերն են համակարծիք։ Այդ ուժերը բազմիցս էին նմանատիպ հայտարարություններ արել։ Իսկ վարչախմբի հեռանալը կնշանակեր շատ արագ պայմաններ ստեղծել արդեն գաղափարների պայքարի համար։

Գաղափարների մասին. Իհարկե, հրաշալի կլիներ, եթե հնարավոր լիներ այսօրվա Հայաստանում միավորվել Համազգային Շարժման կամ ասենք ազատական գաղափարների շուրջ։ Դեմ չէի լինի, բայց արդյո՞ք ռեալ էր ակնկալել, որ ասենք ՀԺԿ–ն, ԱԺՄ–ն ու «Հանրապետություն»–ը կմիավորվեին նման գաղափարների շուրջ։

Ոչ, ռեալ չէր։ Եվ ճիշտն ասած՝ պետք էլ չէր, քանի որ գաղափարների ու գաղափարախոսությունների բազմազանությունը երկրի ու հասարակության առողջության ու մրցունակության նշան է ու գրավական։

Այս պատճառով էլ առաջարկվեց միավորվել մի շատ պարզ տակտիկական քայլի շուրջ՝ իմփիչմենթ, ինչը նաեւ թույլ կտար հասնել հետեւյալ երեք արդյունքներին.

1. մեկ ճակատով եւ արդյունավետորեն պայքարել քվեարկության արդյունքների պլանավորվող կեղծման դեմ։ Իմիջիայլոց, այս դեպքում ընդդիմությունը հնարավորություն կստանար հընթացս ապահովագրել սեփական բաղձալի մանդատներն Ազգային ժողովում։

2. Միավորման դեպքում հնարավոր կլիներ հասարակ քաղաքացուն միասնականության ու համախմբման օրինակ ծառայել, հավատ ներշնչել նրան, եւ տնից հանել ու տանել ՀՐԱՊԱՐԱԿ։

3. Ավելին, միավորվելու դեպքում կտրուկ կմեծանար թե օրենսդիր, թե գործադիր իշխանությունը վերցնելու հավանականությունը։ Սա կնշանակեր սահմանադրական կարգի վերականգնում երկրում։

Կարեւոր է հասկանալ, թե ինչու՞ էր «Այլընտրանքը» որոշել «Իմփիչմենթ» դաշինք կազմելու հորդորով դիմել Ստեփան Դեմիրճյանին, Վազգեն Մանուկյանին, Արամ Սարգսյանին, Րաֆֆի Հովհաննիսյանին, Արտաշես Գեղամյանին ու Արթուր Բադղասարյանին։ Ո՞րն էր մեր մղումը։

«Այլընտրանքի» մղումը իշխանության հասնելը չէր, այլ երկրում գործող համակարգը որակապես փոխելը։ Հիմնավորեմ. անցած շաբաթ մեր նախաձեռնած հանդիպումներում մենք ընդդիմադիր գործիչներին կոչ էինք անում միավորվել եւ միեւնույն ժամանակ պատրաստակամություն էինք հայտնում ԾԱՌԱՅԵԼ նրանց. անել սեւագործ աշխատանք, դառնալ նրանց թեկնածուների վստահված անձինք, լինել դիտորդներ, չլինել ընդհանուր համամասնական ցուցակում, միայն թե ընդդիմադիր դաշտը միավորվի ու մեկ միասնական ճակատով դիմագրավի սպասվող կեղծումներին։

Եվ ի՞նչ։ Ի՞նչ արդյունք ունեցան մեր ջանքերը։

Ցավով պետք է նշեմ, որ ավանդական ընդդիմությունը չանսաց նոր սերնդի ձայնին՝ չնայած առերես համաձայնեց մեր փաստարկների հետ։ Նշածս գործիչները որեւէ գործնական քայլ չարեցին՝ գրեթե անպարտելի սցենարը կյանքի կոչելու համար։

Ի տարբերություն նշածս ավանդական ընդդիմադիր գործիչների, «Այլընտրանքի» ելակետն այդքան կարեւոր կոմպրոմիսի պատրաստակամությունն էր։ Միայն այս ելակետից են բխում «Այլընտրանքի» կողմից գործադրվող ջանքերը՝ վստահության ու հավատի վերականգնման ճանապարհին։

Մի՞թե սա չէ ամենաշոշափելի ու ամենաարժանապատիվ ճանապարհը՝ շտկելու այն, ինչ 90-ականներին շեղվել էր, շարունակելու այն բարեփոխումները, որոնք կիսատ մնացին 90-ականներին եւ վերածվեցին ընդամենը Եվրոպայի աչքին թոզ փչելու գործիքի։

Ո՞րն է ավելի լավ, ո՞րն է գերադասելի – սրբի իմիջով ձեռքերը լվանալ ու մի կողմ քաշվե՞լ, ավելին, խանգարել իրավիճակը փոխելուն ուղղված «Այլընտրանքի» քայլերին, թե՞ թեւքերը քշտել ու աշխատանքով, ջանքով ու եռանդով փորձ անել փոխել իրավիճակը՝ թեկուզ այս պահին մարգինալացվածի, մերժվածի եւ մեղավորի պիտակով ու իմիջով։

Ո՞րն է ավելի ազնիվ մեր երեխաների ապագայի հանդեպ։

* * *

Հայաստանի Հանրապետության քաղաքացի,

Հավատա, որ մեզ մեր տներից ու աշխատավայրերից հանել ու հրապարակ է բերել ոչ թե իշխանության կամ վրեժի ծարավը, այլ մտահոգությունը մեր երկրի, մեր երեխաների ապագայով։

Անցյալ շաբաթվա ընթացքում ես համոզվեցի, որ նման մտահոգություն չունի մեր ավանդական ընդդիմությունը, իսկ իշխանության մտահոգության առարկան ակնհայտ է՝ վերարտադրվել։

Մնում ենք ես ու դու. Մենք՝ շարքային քաղաքացիներս։

Արի ինքներս մեզ հարց տանք՝ «պատրաստ ենք ջանք թափել ինքներս մեր ներկան ու ապագան փոխելու համար» ու արի հաստատ պատասխան տանք՝ «ԱՅՈ՛». եթե ոչ ես եւ դու, ապա ո՞վ։ Եթե ոչ հիմա, ապա ե՞րբ։

Իսկ ի՞նչ կարող ենք անել ես եւ դու։

Առաջին. Հզորացնել «Այլընտրանք» շարժումը նոր մարդկային ռեսուրսներով ու գաղափարներով։

Երկրորդ. Սրա արդյունքում քաղաքացուն ներկայացնել իրական ԱՅԼԸՆՏՐԱՆՔ, որը կլինի այլընտրանք թե՛ իշխանությանը, թե՛ ավանդական ընդդիմությանը։

Երրորդ. Հիմք դնել խորը եւ ընդարձակ քաղաքական սերնդափոխության։

Հայաստանի Հանրապետության քաղաքացի, մենք դուրս ենք եկել արժանապատիվ ու հաղթական պայքարի։

Միացրո՛ւ բռունցքդ մեր բռունցքներին, միացրո՛ւ կամքդ մեր կամքին, եւ հաղթանակը մերը կլինի։

Конкретно по митинговому движению Альтернативы - ребята, мне кацца, что вам очень не хватает слогана.

Армешка, на митинге 2-го маарта у Матенадарана Самвел Геворкян просил прощения за всё садеянное и не садеянное, за то, что не был достаточно решим... и т.д.

То, что я говорил на митинге, как раз было об этом: какая позиция лучше?!

Ի տարբերություն նշածս ավանդական ընդդիմադիր գործիչների, «Այլընտրանքի» ելակետն այդքան կարեւոր կոմպրոմիսի պատրաստակամությունն էր։ Միայն այս ելակետից են բխում «Այլընտրանքի» կողմից գործադրվող ջանքերը՝ վստահության ու հավատի վերականգնման ճանապարհին։

Մի՞թե սա չէ ամենաշոշափելի ու ամենաարժանապատիվ ճանապարհը՝ շտկելու այն, ինչ 90-ականներին շեղվել էր, շարունակելու այն բարեփոխումները, որոնք կիսատ մնացին 90-ականներին եւ վերածվեցին ընդամենը Եվրոպայի աչքին թոզ փչելու գործիքի։

Ո՞րն է ավելի լավ, ո՞րն է գերադասելի – սրբի իմիջով ձեռքերը լվանալ ու մի կողմ քաշվե՞լ, ավելին, խանգարել իրավիճակը փոխելուն ուղղված «Այլընտրանքի» քայլերին, թե՞ թեւքերը քշտել ու աշխատանքով, ջանքով ու եռանդով փորձ անել փոխել իրավիճակը՝ թեկուզ այս պահին մարգինալացվածի, մերժվածի եւ մեղավորի պիտակով ու իմիջով։

Ո՞րն է ավելի ազնիվ մեր երեխաների ապագայի հանդեպ։

Архивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших сообщений.

• Наш выбор

• Наверно многие заметили, что в популярных темах, одна из них "Межнациональные браки", дискуссии вокруг армянских традиций в значительной мере далеки от обсуждаемого предмета. Поэтому решил посвятить эту тему к вопросам связанные с армянами и Арменией с помощью вопросов и ответов. Правила - кто отвечает на вопрос или отгадает загадку первым, предлагает свой вопрос или загадку. Они могут быть простыми, сложными, занимательными, важно что были связаны с Арменией и армянами.
      С вашего позволения предлагаю первую загадку. Будьте внимательны, вопрос легкий, из армянских традиций, забитая в последние десятилетия, хотя кое где на юге востоке Армении сохранилась до сих пор.
      Когда режутся первые зубы у ребенка, - у армян это называется атамнаhатик, атам в переводе на русский зуб, а hатик - зерно, - то во время атамнаhатика родные устраивают праздник с угощениями, варят коркот из зерен пшеницы, перемешивают с кишмишом, фасолью, горохом, орехом, мелко колотым сахаром и посыпают этой смесью голову ребенка. Потом кладут перед ребенком предметы и загадывают. Вопрос: какие предметы кладут перед ребенком и что загадывают?    
      • 295 ответов
  • Сейчас в сети   2 пользователя, 0 анонимных, 1 гость (Полный список)

• День рождения сегодня

Нет пользователей для отображения

• Сейчас в сети

1 гость
    Левон Казарян Firefly
  • Сейчас на странице

Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Сейчас на странице

• Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Создать...