Перейти к публикации
  • Обсуждение также на телеграм канале

@OpenarmeniaChannel

Армянское общество 2016,5

Рекомендованные сообщения

1 минуту назад, Sashiko сказал:

я извиняюсь, армяне конечно уникальный народ, но в таком деле вряд ли удастся ноу-хау предложить миру..кого-нибудь найти да, кто подойдет на место президента. А прогресс будет обязательно,эти люди не вечны. Я бы понял,если бы в нарушение временных норм эволюции откуда то появился мощный лидер -реальный конкурент и давление на власть шло хоть и раньше времени,но при наличие альтернативы. А сейчас то что? Говорим-греемся?

Не совсем греемся) ........в президенты того же Гуру можно выдвигать, не думаю, что я буду им сильно разочарован. В любом случае будет лучше,пусть ненамного, но будет. Конечно же все процедуры с соблюдением основного закона страны, отставка и дальнейшие шаги...

• Ответы 8,2k
  • Создано
  • Последний ответ

болезнь поражает все более широкие слои населения. Возможно,что спасения уже нет.  Разве что массовая депортация  или строительство лепрозориев,хер его знает. Меня расстреляйте сразу,чтобы я не знал,чем кончится

Только что, Rubik сказал:

Не совсем греемся) ........в президенты того же Гуру можно выдвигать, не думаю, что я буду им сильно разочарован. В любом случае будет лучше,пусть ненамного, но будет. Конечно же все процедуры с соблюдением основного закона страны, отставка и дальнейшие шаги...

Да не хочу я президентом)) руководить армянами на выборной должности? Боже упаси меня от этого)) только после принятия вассальной клятвы от всех включая младенцев-грудничков... Царем меня!

Цитата

При всём моём почтении "Сасна Црерь" и понимании их акции и позиции, мои симпатии на стороне погибшего подполковника

Артура Ванояна. Человек , который в этот день был ответственен за полк и выполнил свой долг до конца. Преклоняюсь.

Не понимаю футбол перед полицейским кардоном. Утром смотрел прямое включение с улицы Хоренаци, где стоит полцейский кардон. Часов в 8 утра. Пара молодых людей в шортах и пляжных тапочках играет в футбол. Я не понимаю, как эти люди могут говорить о морали? Погиб человек, отец троих детей, в полку заложники, да и сами мятежники в глубочайшем стрессе, а они тут в футбол гоняют, как во время электромитинга. И никто, из своих, не скажет; " А ну брызь, на хуй". Блядь, иногда надо не забываться и посмотреть на себя со стороны.

Есть люди в которых живет Бог, есть люди в которых живет дьявол, а есть люди в которых живут только глисты.

Фаина Раневская

56 минут назад, Sashiko сказал:

Вот когда появится, когда сформируется грамотная оппозиция, когда будет программа и понятные лозунги, тогда снимем шляпу. 

финансировать ты будешь?

6 минут назад, Sashiko сказал:

Жорик,бро..подскажи мне..в каком государстве разрешено нападать на полицейских в качестве поиска справедливости по отношению к подельнику? Ты наверняка прекрасно понимаешь,что через 1 час там все должно было быть расхерачено, а размазанные по стенам остатки террористов демонстративно сложены в пакет и сожжены на заднем дворе.

Вот именно Саша! Только ты забыл добавить одно слово. Правовом государстве. Когда власть боится зделать то чего они должны зделать сееминутно, тоесть должны были поити на штурм. Но не делают это... Почему? ты шас скажеш не хотят братоубииства... Плевать они хотели на кровь. Они на данныи момент не знают что им делать, так как народ которыи ненавидит их всеи душои поднимется и сметет на хрен их. Они наверника проверяют свои банковские счета на багамах и швеицариях. И ждут. 

7 минут назад, Гуру сказал:

Я про погибшего полковника... Вы тоже сомневаетесь был он или не был?

Гуру джан , даваи на ты. Есть сомнение потому что недавно пошла инфа по итар тасс.

1 минуту назад, Жорик Вартанов сказал:

Гуру джан , даваи на ты. Есть сомнение потому что недавно пошла инфа по итар тасс.

Ясно)) а спросить религия не позволяет?

1 минуту назад, Жорик Вартанов сказал:

панихида была сегодня

По погибшему. Увы погибший есть. Ссылка на ТАСС говорит, что есть! Просто действительно на ТАСС была информация, что жертв нет, но она была по горячему, в ночь захвата, потом информацию на ТАСС изменили.

П.С. Во всяком случае, сейчас на ТАСС такая информация.

П.С. 2 Гуру, скажите прямо свое мнение по этому вопросу.

1 минуту назад, Гуру сказал:

Ясно)) а спросить религия не позволяет?

Да не верующий Я.)Так ты скажи, я тебе поверю.

35 минут назад, Армениан сказал:

«Ռուսական «Ալֆա» ջոկատ է գալիս, գիշերը գազային գրոհ է լինելու». Վ. Ավետիսյան

Քիչ առաջ «Սասնա ծռեր» խմբի անդամ Վարուժան Ավետիսյանը ԳԱԼԱ-ին տեղեկացրեց, որ իրենք ինֆորմացիա ունեն այն մասին, որ իշխանությունները պատրաստվում են գազային գրոհի. «Ռուսական «Ալֆա» ջոկատ է գալիս՝ 65 հոգուց բաղկացած, ՌԴ-ից:

Գիշերը գազային գրոհ է լինելու: Անգամ մեզ տեղեկացնում են, թե որ մասից է լինելու գրոհը՝ ենթակայանի մոտից եւ ՊՊԾ գնդի հետեւի պատի կողմից:

http://galatv.am/hy/news/157648/

1 день я написал Путин еще не послал группу Альфа )))

чтобы держать власть надо было попрасить Гейдарыч послать азеский спецназ СУКИ!

кстати они наверно уже в Эреване

Ինչի համար են Երեւան ժամանել ռուս զինվորականները

arm146891713833.JPG Հայաստանի պաշտպանության նախարարությունը հուլիսի 19-ին տարածել է մի հաղորդագրություն, ըստ որի Հայաստան է ժամանում Ռուսաստանի Դաշնության զինված ուժերի գլխավոր օպերատիվ և ռազմավարական վարչության պատվիրակությունը: Ըստ ՊՆ հաղորդագրության, պատվիրակությունը Երեւան է գալիս երկկողմ բանակցության համար, որի շրջանակում նաեւ քննարկվելու է Հայաստանի եւ Ռուսաստանի զորքերի միացյալ խմբավորման մասին համաձայնագրի վերջնական տարբերակն ու այն նախապատրաստվելու է ստորագրման:

ՊՆ հաղորդագրությունն ուշագրավ է երկու առումով:

Առաջին հերթին այն, որ ՌԴ ԶՈՒ գլխավոր օպերատիվ եւ ռազմավարական վարչության պատվիրակությունը Երեւան է ժամանում մի պահի, երբ Հայաստանում ստեղծվել է աննախադեպ իրավիճակ, կապված Երեւանի ՊՊԾ գնդի շուրջ ստեղծված հայտնի իրադրության հետ:

Հստակ չէ՝ այցելությունը նախապես պլանավորված էր, թե այսպես ասած ոչ պլանային է:

Մյուս հանգամանքն այն է, որ Հայաստանի եւ ՌԴ զինված ուժերի միացյալ խմբավորում արդեն իսկ առկա է մի քանի տարի: Խմբավորումը, որը կազմված է Հայաստանի զինուժի եւ ՌԴ 102-րդ ռազմակայանի ստորաբաժանումներից եւ որի ղեկավարն է գեներալ Միքայել Գրիգորյանը, իրականացրել է մի քանի վարժանքներ: Դրանցից մեկը, օրինակ, 2015 թվականի սեպտեմբերին:

Հետեւաբար հարց է առաջանում, թե ի՞նչ համաձայնագրի վերջնական քննարկման եւ ստորագրման մասին է խոսքը: Եթե կա արդեն իսկ ստեղծված միացյալ զորախումբ, ապա դրա վերաբերյալ ի՞նչ պայմանագիր պետք է վերջնականապես համաձայնեցվի եւ պատրաստվի ստորագրման: Թե՞ խոսքը արդեն իսկ առկա պայմանագրում որոշակի փոփոխություն կատարելու մասին է:

Առկա է անորոշություն եւ որոշակի հակասականություն, որն ունի պարզաբանման կարիք:

Ըստ այդմ էլ առավել հասկանալի կլինի, արդյոք կա որոշակի կապ ՌԴ պատվիրակության Երեւան ժամանելու եւ Հայաստանում ստեղծված աննախադեպ, ներքին մեծ լարվածություն պարունակող իրավիճակի մեջ, երբ Հայաստանի իշխանությունը կանգնած է զինված ապստամբության թնջուկի առաջ:

Ըստ այդմ, արդյոք խոսքը վերաբերում է հայ-ռուսական ռազմական գործակցության ընթացակարգային դրվագի, թե՞ Ռուսաստանը հենց ներկայիս պահն է հարմար դիտարկում Հայաստանի իշխանությունից միացյալ խմբավորման հարցում որեւէ նոր իրավասություն կամ լիազորություն կորզելու համար:

Բոլորովին վերջերս Հայաստանի խորհրդարանը վավերացրեց հայ-ռուսական համատեղ ՀՕՊ համաձայնագիրը, որը Ռուսաստանի ռազմական ղեկավարությանը տվեց Հայաստանի երկնքում որոշում կայացնելու իրավասություն:

Շատ հավանական է, որ Ռուսաստանը կփորձի նաեւ հնարավորինս նոր ու լայն լիազորություններ ձեռք բերել նաեւ Հայաստանի ԶՈՒ ցամաքային սեգմենտում, այդ գործընթացը առաջ մղելով «փուլային» տարբերակով:

Միաժամանակ, հետաքրքիր է իհարկե նաեւ այն, որ միացյալ խմբավորման շուրջ բանակցությունը եւ համաձայնագրի վերջնական տարբերակի քննարկումը տեղի է ունենում Թուրքիայում անհաջող հեղաշրջման ֆոնին: Այստեղ եւս առկա են ուշագրավ զարգացումներ, կապված Թուրքիայի թե ներքին վիճակի, թե նաեւ Թուրքիա-Արեւմուտք հարաբերության հետ: Այդ հարաբերությունը հեղաշրջման անհաջող փորձից հետո միտված է առավել լարվելու: Թուրքիայի իշխանությունը գրեթե բացահայտորեն հենց Արեւմուտքին մեղադրեց հեղաշրջման կազմակերպիչներին աջակցելու համար: Արեւմտյան երկրներն Էրդողանին կոչ են անում հեղաշրջման փորձ իրականացնողներին պատասխանատվության ենթարկելու հարցում չանցնել չափը, մնալ ժողովրդավարության շրջանակում, հակառակ դեպքում սպառնալով ընդհուպ ՆԱՏՕ-ից հեռացումով:

Դրան զուգահեռ, դեռեւս պարզ չէ, թե ինչ ներքին վիճակ է Թոււրքիայում եւ արդյոք հեղաշրջումը չի ստանա որոշակի «պարտիզանա-ահաբեկչական» երանգ, Թուրքիայի իշխանության համար դառնալով երկրորդն այդպիսի գլխացավը քրդականից հետո:

Աներկբա են Ռուսաստանի մեծ ակնկալիքները հեղաշրջումը տապալած եւ դրա համար Արեւմուտքին մեղադրող Էրդողանից: Մոսկվան անկասկած հույսի ունի Թուրքիայի համար դառնալ առավել կարեւոր գործընկեր՝ Արեւմուտքի հետ Անկարայի հարաբերության լարվածության աճին զուգահեռ:

Միաժամանակ, Թուրքիայի հանդեպ Արեւմուտքի հարաբերության լարումը կբարձրացնի Հայաստանի նշանակությունն Արեւմուտքի համար: Հայաստանը կստանա դրանից օգտվելու լավ հնարավորություն, ընդ որում մի շարք կարեւոր ուղղություններով: Բայց, եթե իհարկե լինի ինքնիշխանության ունակ: Մինչդեռ Հայաստանի պարագայում, ինչպես ցույց տվեց ապրիլյան պատերազմը, ինքնիշխանության վերջին պատվարը կամ թելը մնացել է բանակը:

Ինքնիշխան Հայաստանը խնդիր է Թուրքիայի հետ հարաբերություն կառուցող Ռուսաստանի համար, քանի որ այդ հարաբերության հիմքը 1921 թվականի ռուս-թուրքական պայմանագիրն է, որի առարկան հենց Հայաստանի սուբյեկտությունը չեզոքացնելու Ռուսաստանի պարտավորությունն է Թուրքիայի առաջ: Դա նաեւ թե Ռուսաստանի, թե Թուրքիայի տարածաշրջանային քաղաքականության հիմքն է:

Այդ համատեքստում, Հայաստանի ինքնիշխանության բոլոր հնարավոր լծակների վրա վերահսկողության հնարավորինս ամբողջականացումը դառնում է նրանց համար ռազմավարական խնդիր: Հենց այդ առումով ուշագրավ է, որ ռուսական զինվորական պատվիրակությունը արդեն գոյություն ունեցող միացյալ խմբավորման մասին համաձայնագրի վերջնական քննարկման համար Երեւան է ժամանում հենց Թուրքիայում եւ Հայաստանում հայտնի իրադարձություններին զուգահեռ:

http://www.lragir.am/

если правда,  перед атакой активизируются проправительственные "жучки", с чернорусами, для информационного прикрытия

• Гость закрыл тему
  • Гость открыл теме

Архивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших сообщений.

• Наш выбор

• Наверно многие заметили, что в популярных темах, одна из них "Межнациональные браки", дискуссии вокруг армянских традиций в значительной мере далеки от обсуждаемого предмета. Поэтому решил посвятить эту тему к вопросам связанные с армянами и Арменией с помощью вопросов и ответов. Правила - кто отвечает на вопрос или отгадает загадку первым, предлагает свой вопрос или загадку. Они могут быть простыми, сложными, занимательными, важно что были связаны с Арменией и армянами.
      С вашего позволения предлагаю первую загадку. Будьте внимательны, вопрос легкий, из армянских традиций, забитая в последние десятилетия, хотя кое где на юге востоке Армении сохранилась до сих пор.
      Когда режутся первые зубы у ребенка, - у армян это называется атамнаhатик, атам в переводе на русский зуб, а hатик - зерно, - то во время атамнаhатика родные устраивают праздник с угощениями, варят коркот из зерен пшеницы, перемешивают с кишмишом, фасолью, горохом, орехом, мелко колотым сахаром и посыпают этой смесью голову ребенка. Потом кладут перед ребенком предметы и загадывают. Вопрос: какие предметы кладут перед ребенком и что загадывают?    
        • Like
      • 295 ответов
  • Сейчас в сети   0 пользователей, 0 анонимных, 2 гостя (Полный список)

• Нет пользователей в сети в данный момент.
  • День рождения сегодня

• Сейчас в сети

2 гостя

Нет пользователей в сети в данный момент.

• Сейчас на странице

Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Сейчас на странице

• Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Создать...