Перейти к публикации
  • Обсуждение также на телеграм канале

@OpenarmeniaChannel

Нэмэц-а к ответу

Рекомендованные сообщения

• Advanced

да, запасаемся и смотрим ... одно из фундаментальных потребностей - зрелище - хоть обеспечат .. но помогать?

Это озачает - поставить собственный зад на очередь :give_rose:

• Ответы 1,4k
  • Создано
  • Последний ответ

Բախում է տեղի ունեցել մոմավառության մասնակիցների և «կարմիր բերետավորների» միջև

Ինչպես ավելի վաղ հաղորդել էր Lurer.com-ը, բժիշկ Վահե Ավետյանի Յոթնօրեքի կապակցությամբ ԱԺ պատգամավոր Ռուբեն Հայրապետյանի ընտանիքին պատկանող «Հարսնաքար» ռեստորանային համալիրի դիմաց տեղի ունեցող Վահե Ավետյանի հիշատակին նվիրված մոմավառության մասին։ Նախքան մոմավառության բոլոր մասնակիցների ժամանելը, Հելսինկյան ասոցիացիայի ներկայացուցիչ Արման Վեզիրյանը ներս էր մտել ռեստորանի բակ՝ փորձելով նկարել այնտեղ գտնվող Ռուբեն Հայրապետյանին, սակայն վերջինս հարված էր նրան՝ տապալելով գետնին։ Անգամ Տեղացող հորդառատ անձրևը չի խոչընդոտել մոմավառությանը. մարդիկ չեն հեռացել և շարունակել են «արդարության» վանկարկումները։

Անձրևի դադարելուն պես՝ մասնակիցները փորձել են մոմերով ներս մտնել ռեստորանի բակ, սակայն ոստիկանները թույլ չեն տվել՝ խոչընդոտելով նաև լրագրողներին։ Իսկ ոստիկաններից մեկը ակտիվորեն նկարահանում էր միջոցառումը։

Մոմավառության մասնակիցները փակել են Աճառյան փողոցը, նստելով փողոցի մեջտեղում, իսկ կարմիր բերետավորները փորձում են հեռացնել մասնակիցներին։ Տեղի է ունենում բախում։ Բախում է տեղի ունենում մոմավառության մասնակիցների և «կարմիր բերետավորների» միջև

http://lurer.com/?p=30465&l=am

«Կիսատ չթողնեք Վահեի սկսած գործը»

134172824799.JPG

Հունիսի 29-ին Հարսնաքար ռեստորանում դաժան ծեծի ենթարկված եւ մահացած ռազմական բժիշկ Վահե Ավետյանի քուրը՝ Վերոնիկա Ավետյանը գրում է.

«Ժողովուրդ ջան բայց հասկանում ե՞ք, Վահես իրա մահով էլ ա մեզ օգնում, միշտ մարդասեր ու հասնող Վահես, ինքը միշտ էլ բոլորիննէ եղել, ամբողջ ժամանակն ու գործը միայն զինվորներն ու աշխատանքը, հայը ժողովուրդը, իսկ այսօր առդեն ամբողջ աշխարհի հայությունն է: Վայ, Վահե ջան, քավության նոխազը դու էիր, զոհ էր պահանջվում, ու դա դու եղար... Ասել եմ ու նորից եմ կրկնում, Վահես մեր վերածնունդն է... Մի վշտացրեք նրա հոգին, կիսատ չթողնեք նրա սկսած գործը...»:

Մոմավառությունն արգելեցին. Սկսվել են ոստիկանների ու ակցիայի մասնակիցների բախումները. Photoes

Լրագրող

531433_473068826054543_192203447_n.jpegՉափազանց լարված իրավիճակ է ստեղծվել «Հարսնաքարի» շրջակայքում: Ժամը 21:00-ից մոմավառության մասնակիցները սկսեցին հավաքվել Հարսնաքարի մոտ, սակայն տարածքը ոստիկանները ամբողջությամբ շրջապատել էին եւ մարդկանց մոտենալ թույլ չէին տալիս: Մոմավառությանը մասնակցում է շորջ 300 մարդ:

Մասնակիցները խնդրում էին ոստիկաններին թույլատրել կատարել մոմավառություն, սակայն ոստիկանները որեւէ կերպ չեն արձագանքում մարդկանց խնդրանքներին:

Կազմակերպիչներն էլ հայտարարեցին, որ փողոցում կանցկացնեն միջոցառումը: Ժամը 22:00 -ի սահմաններում մասնակիցները արդեն Մյասնիկյան պողոտայում էին, երթեւեկությունը կանգ էր առել, իսկ ոստիկանները անցան` փողոցից մարդկանց հեռացնելու գործին: Փոխոստիկանապետ Ռոբերտ Մելքոնյանն է գլխավորում ոստիկաններին եւ խնդրում ժողովրդին անօրինական գործողություններ չանել:

Այս պահին հարյուրավոր ոստիկաններ եւ կարմիր բերետավորներ քաշքշում են բողոքի ակցիայի մասնակիցներին, հրում, հարվածում եւ խոչընդոտում մոտ գալ ռեստորանային համալիրին մոմավառություն իրականացնելու համար: Ներկա դրությամբ ռեստորանին հարակից փողոցում ցաքուցրիվ են եղած մարդկանց բերած մոմերն ու բաժակները, որոնք մարդիկ բերել էին վառելու ի հիշատակ «Հարսնաքարում» հունիսի 17-ին վայրագ ծեծի հետեւիանքով մահացած Վահե Ավետյանի հիշատակի:

«Երեսով արծաթով ծախվել եք»,-գոռում է «Սարդարապատ» շարժման անդամ, ռեժիսոր Տիգրան Խզմալյանը:

578750_473069006054525_492793385_n.jpeg599847_473068396054586_1178407800_n.jpeg

• Advanced
«Կիսատ չթողնեք Վահեի սկսած գործը»

Эт инч горца сксел, вор чимацанк????

Ов ка ереванцинериц, ми хат чштек эли ум масина хоске гнум ...

Մոմավառության մասնակիցները երթով շարժվում են Ռուբեն Հայրապետյանի տան ուղղությամբ

Ոստիկանները այսօր աննախադեպ բռնի ուժ կիրառեցին «Հարսանքար» ռեստորանային համալիրում դաժան ծեծի ենթարկված և մահացածՎահե Ավետյանի հիշատակին կազմակերպված մոմավառություն մասնակիցներին:

Ոստիկանությունից չստանալով թույլտվություն` մոտենալու«Հարսնաքարի» մուտքին և Վահե Ավետյանի մահվանպատճառդարձած ծեծի վայրին, ակցիայի մասնակիցների միահամուռ որոշմամբ փակվեց ռեստորանիճանապարհը: Շուրջտասնհինգրոպետևածընդհարումիցհետոակցիայիմասնակիցներըհավաքվածենռեստորանիավտոկանգառիցմիփոքրհեռու:Այնուհետևոստիկանականբազմաթիվխմբեր, բերետավորներմոտեցանփողոցըփակածակցիայիմասնակիցներին և ծեծիենթարկեցիննրանց:Ակցիայիբոլորմասնակիցներըվանկարկումեն` «Նե-մեց,մար-դա-սպան»:

Ակցիայի մասնակիցներից մեկը ոստիկաններից մեկից պահանջեց ներկայացնել ոստիկանի վկայական, վերջինս չներկայացրեց: Ակցիայի մասնակիցների նկատմամբ ուժ է կիրառվում:Բռնի ուժ կիրառելով`ոստիկաններըբացեցին ճանապարհը:Փոխոստիկանապետ Ռոբերտ Մելքոնյանը պարզաբանեց, որ սա սգո արարողություն չէ.«Ամոթա դիակի վրա նման բաներ անել»:

http://www.1in.am/arm/armenia_society_95497.html

Эт инч горца сксел, вор чимацанк????

Ов ка ереванцинериц, ми хат чштек эли ум масина хоске гнум ...

• Advanced

Дело пайкара до самого верджа.

Именно так рождаются мубаризы ибрагимовы ))))

.единственное геройство - то, что помер ...

• Advanced

Я специально не писала что из себя представляет Ваге Аветян, потому, что мне без разницы кого забили, важен факт беззакония... но героизация???? Извините, это уже чересчур ...

Я специально не писала что из себя представляет Ваге Аветян, потому, что мне без разницы кого забили, важен факт беззакония... но героизация???? Извините, это уже чересчур ...

мне кажется что сестра Ваге не имела в виду что брат герой а хотела сказать то что смерть брата наполнила чашу терпения, что ли, народа.но то что лтп и ко пользуются моментом это уже другой вопрос

• Advanced

мне кажется что сестра Ваге не имела в виду что брат герой а хотела сказать то что смерть брата наполнила чашу терпения, что ли, народа.но то что лтп и ко пользуются моментом это уже другой вопрос

я ориентируюсь на заголовок - типа чел, начал великое дело, и они (могу себе в принципе вообразить о ком речь) должны его продолжить ...

Я и интересуюсь - о каком таком деле речь и кто знает, что из себя представлял усопший??? (я-то в курсе ... поэтому даже писать не хочу)

лтпне пофигу как будоражить страну., главное это сделать... они даже за засохшим говном пойдут. лишь бы быть на плаву...

я ориентируюсь на заголовок - типа чел, начал великое дело, и они (могу себе в принципе вообразить о ком речь) должны его продолжить ...

Я и интересуюсь - о каком таком деле речь и кто знает, что из себя представлял усопший??? (я-то в курсе ... поэтому даже писать не хочу)

лтпне пофигу как будоражить страну., главное это сделать... они даже за засохшим говном пойдут. лишь бы быть на плаву...

СолнЫчко,а что мешает Наследию,АРФД...будоражить страну?Или убийство граждан страны их не касается?Хотя насколько помню в первых акциях замечены были и Постанджян и дашнак(забыл фамилию)

• Advanced

СолнЫчко,а что мешает Наследию,АРФД...будоражить страну?Или убийство граждан страны их не касается?Хотя насколько помню в первых акциях замечены были и Постанджян и дашнак(забыл фамилию)

это не тот случай, ИБО:

1) преступник(и) пойман(ы) и находатся под следствием

2) отправление правосудия будет иметь место

3) владелец ресторана отказался от мандата депутата

4) .... справделивость в виде судебного вердикта по абсолютно криминальному делу будет восстановлена. Они получат срок за убийство.

Если речь идет об убийствах граждан вообще, что странно, что по остальным делам также криминального свойства будораживания и возмущения не наблюдаю ... Из чего делаю вывод, что проблема не в убийстве или криминале, а в персоналиях убиенного, его героизация и ловля рыбки в мутной воде.

Когда солдат умер от ветрянки в армии, потому, что решили, что он сачкует и отправили на марш-бросок (кстати, это имело место в полку того самого подполковника, который собирался взывать анрснакар, он там замкомполка) - общество не будоражилось, а тут сразу стал героем, потому, что решил взорвать здание, полное ни в чем неповинными людьми.

Я против героизации убиенного и создания образа жертвы, и ловли рыбки в мутной воде.

Причин для народного гнева куда больше ... но там действительно надо бороться ... вижу, что хотят дешево и сердито, плевать на реалии.

Архивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших сообщений.

• Наш выбор

• Наверно многие заметили, что в популярных темах, одна из них "Межнациональные браки", дискуссии вокруг армянских традиций в значительной мере далеки от обсуждаемого предмета. Поэтому решил посвятить эту тему к вопросам связанные с армянами и Арменией с помощью вопросов и ответов. Правила - кто отвечает на вопрос или отгадает загадку первым, предлагает свой вопрос или загадку. Они могут быть простыми, сложными, занимательными, важно что были связаны с Арменией и армянами.
      С вашего позволения предлагаю первую загадку. Будьте внимательны, вопрос легкий, из армянских традиций, забитая в последние десятилетия, хотя кое где на юге востоке Армении сохранилась до сих пор.
      Когда режутся первые зубы у ребенка, - у армян это называется атамнаhатик, атам в переводе на русский зуб, а hатик - зерно, - то во время атамнаhатика родные устраивают праздник с угощениями, варят коркот из зерен пшеницы, перемешивают с кишмишом, фасолью, горохом, орехом, мелко колотым сахаром и посыпают этой смесью голову ребенка. Потом кладут перед ребенком предметы и загадывают. Вопрос: какие предметы кладут перед ребенком и что загадывают?    
        • Like
      • 295 ответов
  • Сейчас в сети   0 пользователей, 0 анонимных, 1 гость (Полный список)

• Нет пользователей в сети в данный момент.
  • День рождения сегодня

Нет пользователей для отображения

• Сейчас в сети

1 гость

Нет пользователей в сети в данный момент.

• Сейчас на странице

Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Сейчас на странице

• Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Создать...