Перейти к публикации
  • Обсуждение также на телеграм канале

    @OpenarmeniaChannel

Микроволновки,


Phantom

Рекомендованные сообщения

Обнаружив в недвнем прошлом пробел в своих познаниях решил полюбопытствовать.

http://home.howstuffworks.com/microwave.htm

The microwave oven is one of the great inventions of the 20th century - millions of homes in America have one. Microwave ovens are popular because they cook food incredibly quickly. They are also extremely efficient in their use of electricity because a microwave oven heats only the food - nothing else.

A microwave oven uses microwaves to heat food. Microwaves are radio waves. In the case of microwave ovens, the commonly used radio wave frequency is roughly 2,500 megahertz (2.5 gigahertz). Radio waves in this frequency range have an interesting property: they are absorbed by water, fats and sugars. When they are absorbed they are converted directly into atomic motion - heat. Microwaves in this frequency range have another interesting property: they are not absorbed by most plastics, glass or ceramics. Metal reflects microwaves, which is why metal pans do not work well in a microwave oven.

How Microwave Ovens Cook Food

You often hear that microwave ovens cook food "From the inside out." What does that mean? Here's an explanation to help make sense of microwave cooking.

Let's say you want to bake a cake in a conventional oven. Normally you would bake a cake at 350 degrees F or so, but let's say you accidentally set the oven at 600 degrees instead of 350. What is going to happen is that the outside of the cake will burn before the inside even gets warm. In a conventional oven, the heat has to migrate (by conduction) from the outside of the food toward the middle (See the HSW article entitled How a Thermos Works for a good explanation of conduction and other heat transfer processes). You also have dry, hot air on the outside of the food evaporating moisture. So the outside can be crispy and brown (e.g. - bread forms a crust) while the inside is moist.

In microwave cooking, the radio waves penetrate the food and excite water and fat molecules pretty much evenly throughout the food. There is no "heat having to migrate toward the interior by conduction". There is heat everywhere all at once because the molecules are all excited together. There are limits of course. Radio waves penetrate unevenly in thick pieces of food (they don't make it all the way to the middle), and there are also "hot spots" caused by wave interference, but you get the idea. The whole heating process is different because you are "exciting atoms" rather than "conducting heat".

In a microwave oven, the air in the oven is at room temperture, so there is no way to form a crust. That is why foods like "Hot Pockets" come with a little cardboard/foil sleeve. You put the food in the sleeve and then microwave it. The sleeve reacts to microwave energy by becoming very hot. This exterior heat lets the crust become crispy as it would in a conventional oven.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • Ответы 2
  • Создано
  • Последний ответ

Лучшие авторы в этой теме

Популярные дни

Лучшие авторы в этой теме

Популярные дни


  • Наш выбор

    • Наверно многие заметили, что в популярных темах, одна из них "Межнациональные браки", дискуссии вокруг армянских традиций в значительной мере далеки от обсуждаемого предмета. Поэтому решил посвятить эту тему к вопросам связанные с армянами и Арменией с помощью вопросов и ответов. Правила - кто отвечает на вопрос или отгадает загадку первым, предлагает свой вопрос или загадку. Они могут быть простыми, сложными, занимательными, важно что были связаны с Арменией и армянами.
      С вашего позволения предлагаю первую загадку. Будьте внимательны, вопрос легкий, из армянских традиций, забитая в последние десятилетия, хотя кое где на юге востоке Армении сохранилась до сих пор.
      Когда режутся первые зубы у ребенка, - у армян это называется атамнаhатик, атам в переводе на русский зуб, а hатик - зерно, - то во время атамнаhатика родные устраивают праздник с угощениями, варят коркот из зерен пшеницы, перемешивают с кишмишом, фасолью, горохом, орехом, мелко колотым сахаром и посыпают этой смесью голову ребенка. Потом кладут перед ребенком предметы и загадывают. Вопрос: какие предметы кладут перед ребенком и что загадывают?    
        • Like
      • 295 ответов
  • Сейчас в сети   1 пользователь, 0 анонимных, 1 гость (Полный список)

  • День рождения сегодня

  • Сейчас в сети

    1 гость
    Xenobarbital
  • Сейчас на странице

    Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

  • Сейчас на странице

    • Нет пользователей, просматривающих эту страницу.


×
×
  • Создать...